La Joventut Socialista Unificada de Catalunya felicita al poble portuguès en el 42è aniversari del 25 d’abril. 42 anys de la Revolució que acabà amb la dictadura feixista, obrint el camí a la independència de les colònies, a la reforma agrària i a la conquesta de les llibertats polítiques per a les classes populars portugueses.

Malgrat que l’aliança entre la vella oligarquia salazarista i el capital internacional frustrés part de les esperances revolucionàries, reprimides amb durs programes d’austeritat i privatitzacions en benefici dels grans oligopolis, el llegat de resistència del poble portuguès és encara ben viu i font d’inspiració per nosaltres. La pervivència del feixisme a les nostres institucions, des de la monarquia fins a jutges i polítics, d’industrials a terratinents, d’una Església poderosa a una cultura còmplice amb l’oblit o l’irresolt conflicte saharaui fan ben evidents les diferències entre la revolució portuguesa i la nostra transició, malgrat la lluita heroica dels opositors a la dictadura de Franco.

Mirem al passat enfortits per la lluita comuna dels nostres pobles i enardits, com a comunistes, davant un mateix repte futur: la unitat de les classes populars i la recuperació de la nostra sobirania.

25 d’abril sempre!

Feixisme mai més!

Comissió Permanent de la JSUC

Leave a Comment