Avui és un dia trist per tots/es aquells/es que lluitem per que la justícia sigui real i efectiva. Ens hem aixecat amb la notícia de l’absolució de la Infanta Cristina i les ridícules penes de presó imposades a la resta dels investigats per haver robat diners públics, que recordem són els diners de tots i totes els que paguem impostos. Amb aquestes accions, la justícia es contradiu amb el discurs que intenta transmetre a la societat: un discurs basat que en el supòsit que la justícia és igual per a tots/as i és independent del poder polític i com es situa per sobre de les disputes polítiques, ha de ser respectada perquè té tal legitimitat perquè la respectem.

Res més lluny de la realitat. Els fets són els següents: a Urdangarin es condemnen a 6 anys de presó, a Diego Torres el mateix i a l’expresident balear Matas també el condemnen a presó. Els absolts són la Infanta Cristina, la dona de Diego Torres, al exvicealcalde de València i mà dreta de Rita Barberá, i als dos cunyats de Torres que tenien alts càrrecs en l’empresa de consultes. Per tant, els únics que han comès delictes són els caps. Tots els caps? No, la cap Infanta Cristina no ha defraudat. Qui havia de donar els permisos o ajudar a defraudar des de les institucions (l’ex vicealcalde) tampoc sabia res. Aquí ningú sabia res, ni tan sols la justícia.

Des del PSUC viu i la JSUC observem aquests fets i ens preguntem el paper que té la justícia si tan és capaç (o no vol) demostrar una cosa que tothom sap, que la Infanta Cristina ha robat al mateix estat que alhora li concedeix privilegis per simple fet d’haver nascut en el si de la família real. Des de les nostres organitzacions ens sentim defraudats amb el sistema judicial i demanem que s’apliqui una veritable justícia contra la corrupció que corca el règim borbònic. Perquè mentre hi ha impunitat amb la monarquia, s’apliquen penes repressives contra aquells i aquelles que lluiten i defensen els nostres drets.

Aquest nou exemple ens mostra que tenim una justícia que és injusta i totalment classista, ja que l’execució de les penes sempre dependrà del nivell econòmic, la qual cosa provoca que la poca democràcia de la qual gaudim cada dia sigui més inexistent. Per això, des del PSUC viu i la JSUC considerem important organitzar-se i lluitar contra la injustícia, per acabar amb la impunitat que els qui estan implicats en totes les trames de corrupció que s’han estès pel conjunt de l’estat sense cap tipus de fre per part del sistema judicial.

Exigim acabar amb la impunitat de la monarquia i una lluita efectiva contra la corrupció!
Per una democràcia plena sense privilegis, per la 3a República!

Leave a Comment