La situació política que se viu en aquets moments al país posa en evidencia, una cop mes, lo perniciosa que es la continuïtat del Govern del Partit Popular amb Mariano Rajoy al cap, la gran responsabilitat que te en la situació la actual direcció usurpadora del PSOE i la complicitat de Ciutadans, formació reaccionaria construïda per salvar el regim.

Es cada cop mes evident que el PP es un partit podrit por la corrupció, no sol per obtenir financiació y sobresous, sinó per afavorir els interessos del grans empresaris que s’enriqueixen augmentant la seva tassa de beneficis i mantenint el seu domini sobre l’economia i la política a costa de concessions d’obra pública o de privatitzacions dels serveis públics, com la sanitat i l’educació, i amb les reformes laborals que retallen sous y drets a la classe treballadora.

Un sector empresarial depredador que conforma l’oligarquia d’un país al que consideren el seu “cortijo” privat, hereter dels que van recolzar el cop d’estat contra la República y el genocidi dels que la van defensar, que manté la seva dominació en un marc polític i jurídic cada cop mes repressiu i antisocial que els hi vagi a la mida amb total impunitat.

Es evident que el PP de Mariano Rajoy basa el seu funcionament en una “xarxa” de personalitats relacionades amb casos de corrupció, com es veu en els múltiples casos que afecten casi a diari a importants dirigents de esta formació. Especialment greu es el comportament de la Fiscalia Anticorrupció (lligada estretament amb el PP), maniobri perquè no s’arribi al final en la investigació dels casos de corrupció que arriba a la mes “alta cúpula” del Partit Popular, inclòs el propi Rajoy.

Catalunya no es cap excepció. També em denunciar que aquesta lògica de corrupció institucionalitzada a la política catalana, majoritàriament per la dreta convergent així com d’altres sectors polítics i empresarials. Els exemples son incontestables: El cas “Palau”, “Pretòria”, les comissions del 3% (o el 4%), la família Pujol, etc.

Aquesta situació d’espoli de les arques publiques, retallades socials i corrupció deixa a la majoria social i les classes treballadores desemparades davant la misèria i la precarietat que els imposa el capitalisme. Davant aquesta situació de greu emergència social i corrupció institucionalitzada es necessària una reacció popular contra la corrupció i en defensa dels drets socials i laborals de les classes treballadores.

El PSUC viu i la JSUC saludem l’iniciativa de la candidatura d’esquerres Unidos Podemos d’iniciar el camí cap una moció de censura que tregui del Govern al Partit Popular.

Des del Partit Socialista Unificat de Catalunya viu i la Joventut Socialista Unificada de Catalunya considerem que la mobilització popular deu ser un element fonamental en la Construcción de l’alternativa a aquesta situació, pel que mostrem el nostre recolzament a les mobilitzacions convocades contra la corrupció pel Front Cívic pel 15 de maig, cridant a tot tipus de mobilitzacions i concentracions unitàries a ciutats y pobles de Catalunya, així como a la presentació de mocions als Ajuntaments, Diputacions y Parlaments per recolzar la iniciativa de moció de censura contra el govern del Partit Popular. De la mateixa manera fem una crida a participar massivament a les marxes per la dignitat el proper 27 de maig a Madrid.

Secretaria Política PSUCviu

7 de Maig de 2017

Leave a Comment