El PSUC viu se solidaritza amb la vaga de la plantilla del Metro de Barcelona. Ja va mes d’un any i mig de conflicte pel conveni, prop de setanta reunions i nombroses jornades de vaga amb avenços poc significatius. Els/les treballadors/es tenen la voluntat de trobar solucions que resolguin les condicions laborals i socials del conjunt dels qui treballen per aquest servei públic i bàsic.

La plantilla del metro de Barcelona vol aturar la política d’externalitzacions i privatitzacions, garanties pel manteniment dels llocs de treball, millores en la política de prevenció de riscos laborals, especialment la que es refereix a les treballadores embarassades, recuperar poder adquisitiu (porten 5 anys amb el sous congelats), encara que l’empresa utilitza per emparar-se la normativa estatal que impedeix incrementar la despesa, cosa que no ha sigut inconvenient per augmentar els sous dels directius, a més de la falta de transparència sobre el nombre de directius de TMB i el seu cost.

Condemnem contundentment les constants agressions que, per part d’usuaris, estan rebent els/les treballadors/es del metro pel sol fet de exercir el seu dret de vaga. Creiem que part de la responsabilitat d’aquestes agressions tenen relació directa amb la campanya antisindical que s’ha portat des de la direcció de TMB, l’Ajuntament de Barcelona i des de els mitjans de comunicació, criminalitzant la plantilla amb desqualificacions irresponsables per desprestigiar-los com a “privilegiats”, atacant el seu dret de vaga, demanant serveis mínims abusius i caldejant l’ambient confrontant els treballadors i els usuaris.

Creiem que l’Ajuntament, i mes un Govern d’esquerres com el Barcelona en Comú, liderat per la seva Alcaldessa Ada Colau i amb la directora de TMB i companya d’EUiA Mercè Vidal, ha de donar exemple i ser especialment sensible amb les condicions i els drets dels/les seus/ves treballadors/es. Per aquets motius exigim la condemna mes ferma de les agressions als/les treballadors/es per part de l’Ajuntament i la fi de la campanya antisindical i contra la plantilla.

Els comunistes catalans instem, al mateix temps, a l’Ajuntament de Barcelona, en especial a la regidora Mercedes Vidal i a l’Alcaldessa Ada Colau, a fer un esforç per negociar i tancar un acord en la línia plantejada pels/les treballadors/es, en especial la proposta de CCOO, i la resta de sindicats representats en el comitè de vaga.

El PSUC viu som conscients de que hi ha forces polítiques i econòmiques de l’oposició, des de els reaccionaris i centralistes del PP i C’s fins la dreta convergent, o també altres forces d’esquerres que, per diferents motius, intenten utilitzar el conflicte del Metro per afeblir l’actual Govern Municipal.

És per tots aquets motius que fem una crida al seny del Govern municipal de Barcelona en Comú, coalició en la que el PSUC viu participa i que recolza, a reforçar els llaços amb els/les treballadors/es y enfortir el paper del sindicalisme de classe. Es fonamental pel futur de l’esquerra barcelonesa i catalana.

20 de Maig de 2017
Comitè Central del PSUC viu

Leave a Comment