Saludem la constitució del Sindicat de Llogaters, que respon a la necessitat de defensar els llogaters especialment modestos contra l’especulació i la gentrificació, és a dir contra una situació d’inestabilitat i de lloguers abusius lligat tot al model de ciutat i de societat que se’ns vol imposar. Cal revisar la legislació allargant en primer lloc a cinc anys el període del primer contracte.

Impulsem a les nostres agrupacions i militants a què participin activament en el Sindicat, tant a Barcelona com a altres poblacions, en col·laboració amb les Associacions de Veïns i altres plataformes socials, per així anar definint lluites i propostes.

Una solució coherent dels problemes de l’habitatge de lloguer passa per l’impuls de les polítiques municipals d’activació de plans de lloguer amb una política del sòl renovada en la línia i la generalització del lloguer lligat a un màxim del 30% dels ingressos i en darrera instància en la municipalització del sòl.

Assenyalem la importància d’assistir a la Primera Assemblea del Sindicat de Llogaters convocada per el 26 de maig a les 18:30 a Avda. Mistral entre Rocafort i Calàbria.

Comitè Central PSUCviu

25 de Maig de 2017

2 Thoughts to “El PSUCviu sobre el Sindicat de Llogaters”

 1. Margarita Lladó Alcalá

  Hola,
  Em dic Margarita Lladó, fins al mes d’octubre de l’any passat, vivia amb la meva mare , al carrer Marquès de Barberà 15 de Barcelona, al barri del Raval. Ella va morir el dia 17 d´octubre del anuy pasat. El lloguer anava a nom de ma mare i era de renda antiga. Jo he nascut en aquesta finca del Raval, actualment tinc 63 anys, estic jubilada i no arribo als 1000 € de prestació. Ara l’amo em fa un nou contracte però pretén cobrar-me 1.500 € de lloguer mensual. És impossible que pugui arribar a aquesta xifra. Estic molt nerviosa i desorientada, no se que puc fer, es la seva forma de fer-me fora . Necessito sis palu que algú méscolti i m´ajudi devan davant d’aquesta situació que, malauradament, sembla que s’ha covertit en pràctica habitual a la ciutat de Barcelona, ​​sense que ningú intervingui, ni faci res al respecte, fent que els ciutadans de tota la vida d’aquesta ciutat, haguem de anar-nos fora, davant d’aquesta situació i la usura desmesurada dels «amos» dels habitatges, que fan i desfan com més els interessi a ells, com si es tractés de faraons egipcis amb dret a decidir sobre la vida dels altres, sense tenir en compte sentiments, records, de tota una vida. Jo he nascut en aquesta finca, vaig sortir del braç del meu pare el dia que em vaig casar, el meu fill va viure amb nosaltres fins que es va independitzar. En aquesta casa va morir el meu pare i ara la meva mare …. Tinc la meva vida feta aquí, al barri, el gimnas, les botigues, els veins de tota la vida. Tot això al senyor usurer, li importa un rave, ara farà, dos pisos d’un i el llogarà a estrangers per temporades, com ja fa en algun dels pisos del mateix edifici, proque tot l’edifici és seu, i no és l’única propietat que té. Però suposo que vol fer-se una piscina amb monedes d’or, com el tio Gilito.
  El que realment és al·lucinant, és que tot això passi diàriament en aquesta ciutat i ningú aconsegueixi parar semblant bogeria, us dic que tinc el cor encongit, ple de dolor, primer per la pèrdua de la mare i per aquesta situació.
  Es que no vaig a aconseguir res, perquè el «amo» té totes les de guanyar, té mil formes de fer-ho, però no vaig a quedar-me callada, perquè Barcelona, ​​que sempre ha estat una ciutat d’acollida, ara desallotja als seus propis fills . Barcelona es queda sense barcelonins.
  Em dic Margarita Lladó Alcalá
  Gràcies per escoltar-me

 2. Tallaret

  Considero que ya iba siendo hora de que naciera este nuevo Sindicato. Y tal y cómo se están poniendo las cosas del turismo, se está volviendo cómo imprescindible.
  Os deseo muchos éxitos.
  Salud y República.

Leave a Comment