Considerem que és el moment que les forces polítiques i socials de tot l’Estat ens mobilitzem al carrer en defensa de la democràcia que el Govern del PP està esmicolant i d’una sortida negociada, enfront dels qui estan provocant la confrontació i la ruptura social.

El Partit Comunista d’Espanya i el PSUC viu, condemnem la gravetat de la repressió que el Govern de Mariano Rajoy ha exercit contra els qui de forma pacífica es concentraven a la porta dels col·legis electorals, en aquest sentit saludem el comportament cívic i la capacitat d’autocontenció dels qui no van caure en les provocacions i atropellaments de les forces de seguretat de l’Estat.

Considerem que s’han de demanar responsabilitats públiques i legals als qui siguin responsables directes de les càrregues policials que ahir van causar centenars de ferits i traslladarem als organismes i institucions internacionals en els quals el PCE té participació que es condemni aquestes actuacions i als seus responsables.

Entenem des del PCE i el PSUC viu que aquesta actuació inhabilita a Mariano Rajoy per seguir exercint la Presidència del Govern, per la qual cosa exigim la seva dimissió i reclamem la constitució d’un bloc de forces socials i polítiques de caràcter democràtics que plantegi una sortida de l’actual carreró en el qual es troba la situació a Catalunya.

Entenem que no són moments de vies unilaterals, ni per aplicar l’article 155 de la Constitució, ni tampoc per a la declaració d’independència.

Considerem que és el moment que les forces polítiques i socials de tot l’Estat ens mobilitzem al carrer en defensa de la democràcia que el Govern del PP està esmicolant i d’una sortida negociada, enfront dels qui estan provocant la confrontació i la ruptura social, per això recolzem les convocatòries que està realitzant la Taula per la Democràcia a Catalunya.

En aquest sentit el PCE i el PSUC viu no compartirem mai la separació de les qüestions territorials de les socials, per la qual cosa ens reafirmem en la defensa d’un Estat Republicà Federal, solidari, que contempli el reconeixement del Dret d’Autodeterminació i la garantia dels drets socials en tot el territori de l’Estat.

Secretaria Política del PSUCviu

Comisión Permanente del PCE

2 d’octubre de 2017

Leave a Comment