El PSUC viu i la JSUC davant les eleccions del 21 de desembre

 

El proper dijous, 21 de desembre (21D), tenim unes eleccions autonòmiques que, tot i la seva anomalia democràtica, són molt importants pel futur de Catalunya. Ens hi juguem molt. Per aquest motiu, des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista us volem donar tres raons clau per votar la candidatura Catalunya en Comú – Podem:

 1.  Catalunya en Comú – Podem és l’única candidatura que no s’enquadra en els dos blocs nacionalistes, el de la defensa del 155 i el de la unilateralitat independentista, que ens han portat a l’actual carreró sense sortida. Cal sortir del fals dilema que ens aboca a triar entre el “constitucionalisme” o “nacionalisme espanyol” representat pel PSC, Ciutadans i el PP, per una banda, i l’independentisme unilateral d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP, per l’altra. Catalunya no necessita ser governada ni per aquells que d’una manera més o menys activa estan subjectes al full de ruta autoritari i reaccionari del PP, ni per aquells que, ingènuament i sota falses promeses, han deixat el camí aplanat a aquestes polítiques conservadores del PP.


Catalunya necessita recuperar la normalitat institucional i l’autogovern. Alhora, cal tornar a encetar el Pacte Nacional pel Referèndum que aplegava una àmplia majoria social a Catalunya. Aquesta és l’única via per obrir la possibilitat d’un referèndum amb plenes garanties que interpel·li el poble català en tota la seva pluralitat. Només així el poble català podrà exercir el seu dret legítim a l’autodeterminació.

 

2. Catalunya en Comú – Podem és l’única candidatura que posa com a prioritària l’agenda social per a Catalunya. Ja fa massa temps que la guerra de banderes ha deixat al calaix la posada en marxa de polítiques que posin a l’ordre del dia els problemes reals de la classe treballadora i els sectors populars.

Catalunya necessita un nou model productiu que tingui la indústria i l’economia verda com a motors, que afavoreixi la creació de treball digne i de qualitat. Catalunya no pot suportar més la realitat d’un mercat de treball on el 94% de la nova contractació és temporal, on 500 mil treballadors i treballadores no arriben a final de mes, on l’escletxa salarial s’enceba amb les dones, etc. Igualment, calen mesures urgents que facin de la Renda Garantida de Ciutadania una realitat, per augmentar el salari mínim interprofessional, per fer valdre la negociació col·lectiva, etc.

 

3. Catalunya en Comú – Podem és l’única candidatura que posa al centre les polítiques d’igualtat de gènere i la lluita contra la cultura patriarcal. Des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista, en tant que feministes, saludem la proposta dels companys i companyes de Catalunya en Comú – Podem per a la creació d’una conselleria d’igualtat de gènere. En aquest sentit, calen polítiques actives que acabin amb la xacra de la violència masclista i que vetllin per la igualtat efectiva, en tots els àmbits socials, institucionals i familiars, de totes les persones independentment del seu gènere.

 

Des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista, en definitiva, t’animem a participar el 21D votant a Catalunya en Comú – Podem perquè és la millor garantia per refermar l’espai del catalanisme popular que recuperi la normalitat democràtica de les institucions catalanes, perquè és la millor garantia de què s’obriran pas les polítiques socials, econòmiques i democràtiques més progressistes.

 

Per la República Federal i Solidària !

 

Comitè Executiu del PSUC viu

Comissió Permanent de la JSUC

Barcelona, 18 de desembre de 2017

One Thought to “El 21D vota per una Catalunya social”

 1. Tallaret

  Esta política, que personalmente considero correcta, además de ser, la única con posibilidades de terminar bien, para el conjunto de la población de Catalunya, va a tener que ser muy bien explicada, en todos los rincones del País.
  Además será muy difícil que los independentistas la acepten, sobre todo los adeptos de la última hornada, y que no han vivido el plomo de la dictadura.
  Diría que, el slogan para este nuevo tiempo podría ser, «Per un canvi social». Me pongo a ello.
  Salud y República.
  El día 21D vota Catalunya en Comú-Podem.

Leave a Comment