El PSUC viu i la JSUC-Joventut Comunista davant els darrers assassinats masclistes

 

S’acaba l’any 2017, però seguim sense avançar. Aquest any han estat noranta-set dones assassinades per la violència masclista. Quaranta-vuit en les dades oficial, perquè, segons l’Estat, cal tenir una relació sentimental perquè es reconegui la violència de gènere. Tot i que els mitjans continuenemprant l’eufemisme “una dona mor…”, tot i que les institucions continuen sense respondre a aquesta xacra, no podem continuar girant el cap enfront d’aquest terrorisme diari.

 

No ens poden demanar més paciència. No podem seguir esperant pactes d’Estat que arriben a destemps, que en concret arriben més de mil dones tard des que es tenen dades. Estem fartes dels assassinats, però també de l’opressió i el maltractament que pateixen altres milers de dones. Fartes de la violència invisible del masclisme, del patriarcat normalitzat, de la desacreditació del feminisme. Fartes que no es reconegui el crim si no hi ha relació sentimental, que se silenciï l’explotació il’assassinat a les prostitutes, que s’ignorin les violacions diàries i que ens traslladin la culpa a les dones.

 

La violència masclista mata, si mirem al costat som còmplices. Però no callaremenfront d’aquesta complicitat, no callarem mentre el capitalisme segueixi donant les seves ferramentes al patriarcat i viceversa. No, no callarem enfront dels crims ni l’opressió masclista. No callarem fins que el feminisme marqui les polítiques i inundi els carrers. No callarem fins que la xifra sigui zero, fins que no hagi víctimes, òrfenes i oprimides.

 

Cada dia alçarem més la veu, cada dia ens trobaran més insubmises, més unides, més rebels, més combatives!

 

Des del PSUC viu i la JSUC denunciem totes les formes de violència masclista i exigim mesures útils i efectives contra els assassinats masclistes i el terrorisme patriarcal.

 

Ens volem vives! Ni una menys!

 

 

Comitè Executiu del PSUC viu

Comissió Permanent de la JSUC

 

Barcelona, 30 de desembre de 2017

Leave a Comment