Els passats 13 i 14 de gener es va celebrar a Zaragoza la II Assemblea Feminista amb l’objectiu de posar en marxa una vaga feminista el proper 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, per denunciar la situació de desigualtat, precarietat i violències que vivim les dones, i la falta de compromís del Govern de l’estat per posar-hi remei.

 

No es tracta d’una vaga laboral normal i corrent. La vaga feminista ha de servir para visibilitizar a aquella majoria de dones que tot i volent no podrien fer vaga, per la seva  precarietat laboral, la bretxa salarial, el sostre de vidre, els treballs de cura i de la llar, exercits generalment per dones.

 

L’objectiu de la vaga és reivindicar que la política i la economia s’han de posar al servei de les persones i no dels mercats i el capital posant en valor la vida de les persones, i que ha de  reivindicar la societat en el seu conjunt per a que totes les persones poguem tenir una vida digna, sense desigualtats, ja sigui per raó de sexe, classe, orientació sexual o ètnia.

 

El PSUC viu, com a partit de classe i feminista, recolzarem els actes que es convoquin durant tota la jornada i contribuirem en el seu impuls i difusió per a que la vaga feminista sigui tot un èxit, així com animem a tota la militància a que secundin l’atur de 2 hores 1 minut i 36 segons convocat pels sindicats. La vaga feminista no serà una acció simbòlica, sino un acció de resistència i de canvi real.

 

CAP A LA VAGA FEMINISTA!

Secretaria de Feminisme, Igualtat i Gènere del PSUC viu

Barcelona, 2 de febrer de 2018

Leave a Comment