Des del PSUC viu i la JSUC condemnem enèrgicament les nou detencions que han tingut lloc avui contra persones de l’entorn dels CDR, sota els càrrecs de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius, a diverses localitats de Catalunya.

Aquestes detencions suposen la continuïtat per part del govern del PSOE de l’estratègia repressiva del Partit Popular en l’anterior legislatura. Aquestes detencions ens allunyen de la necessària solució política i negociada del conflicte actual i ens avença un escenari de conflictivitat resultant de les sentències del judici contra el procés.

Considerem que aquesta estratègia agreuja la polarització i fractura social que patim a Catalunya des de l’inici de la fase més recent del conflicte nacional, amb la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de 2006. Aquest escenari només pot esdevenir en un enfortiment de l’extrema dreta en ple període electoral. En aquest context s’emmarquen les lamentables declaracions de Grande-Marlaska i Teresa Cunillera, ministre de l’interior i delegada del govern a Catalunya respectivament, sobre el caràcter “preventiu” d’aquestes detencions.

Considerem del tot desproporcionat tant el desplegament policial, que ha comptat amb la intervenció de 500 agents de la Guàrdia Civil, com el trasllat de part dels detinguts a Madrid, lluny de la seva família i amics. Aquests fets constitueixen un exemple més de la feblesa del Règim del 78, que no compleix les garanties mínimes que tot Estat democràtic i de dret hauria de complir i fa ús de la repressió per no ensorrar-se. És urgent obrir un procés de ruptura democràtica conjuntament amb la resta de pobles d’Espanya. Un procés constituent per avançar amb una perspectiva de progrés social on construïm una República federal i plurinacional basada en la solidaritat entre els pobles.

Davant d’aquests fets, el PSUC viu i la JSUC volem mostrar tot el nostre suport a les persones injustament detingudes, a les seves famílies i al seu entorn, i exigim la posada en llibertat sense càrrecs a les nou persones detingudes així com la dimissió del Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i Teresa Cunillera, Delegada del Govern a Catalunya.

 

 

Comitè Executiu del PSUC viu

Comissió Permanent de la JSUC

 

 

A Barcelona, 24 de setembre de 2019

One Thought to “Comunicat en suport a les detingudes el 23 de setembre de 2019”

  1. Tallaret

    Por pedir, que no quede. Ahora bien, en mi opinión y mirando atrás sobre la historia reciente de nuestro País, estimo procedente que antes de exigir, habrá que esperar el resultado de las investigaciones de la Audiencia Nacional sobre el tema, ya que, según informaciones hechas públicas, la Guardia Civil llevaba mas de un año investigando a este grupo.
    Estoy totalmente de acuerdo en la parte primera del escrito, desde»»» Des del PSUC viu i la JSUC …………
    hasta …………. d’aquestes detencions.»»». El resto me parece precipitado y falto de rigor.
    Salud y III República.

Leave a Comment