“Ahora te toca a ti, pero 15 minutos y no más”. Vergonyós. L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes d’entre 10 i 12 anys de presó per un delicte d’abús sexual a cinc dels sis processats per violar per torns a una menor a Manresa, la qual cosa descarta l’agressió sexual i la intimidació per valer-se de la seva superioritat numèrica i l’estat d’ebrietat de la víctima. Un cop més, el sistema judicial ens recorda a les dones la nostra posició a la societat i legitima la perpetuació d’aquesta violència contra nosaltres. Sense parlar de la perversitat de l’argument: com que la menor no va oposar resistència física, la justícia determina que no hi ha cap violència per part dels agressors. Aquesta violència forma part del sistema patriarcal, que funciona a la perfecció per donar exemple i recordar a les dones la nostra posició de subordinació. Una justícia que només ens considera víctimes d’agressió si acabem assassinades, i moltes vegades ni tan sols així.

 

Des del PSUC viu i la JSUC volem mostrar el nostre rebuig total a una sentència que, com ja va passar amb innombrables casos d’altres “manades”, ​​exigeix a la víctima que mostri resistència física tot i que existeixi una clara desigualtat numèrica i de condicions. Estem veient com la justícia considera que la indefensió total de la víctima, atordida per l’alcohol i en un entorn on no es podia defensar, és un atenuant en comptes d’un agreujant. Un cop més, aquesta és la sentència d’un sistema judicial patriarcal que culpabilitza les víctimes i naturalitza les agressions sexuals i la violència cap a les dones.

 

Per això, exigim ​​que al sistema judicial una sentència ajustada a la gravetat dels fets, que determini realment que la culpa de les violacions no és de les dones. Des del PSUC viu i la JSUC donem suport a les concentracions que s’estan convocant a totes les ciutats el proper dilluns el 4 de novembre a les 18:00 h. Perquè un canvi al sistema judicial és possible. Perquè només el camí de la lluita pot desarmar les bases d’una justícia que no revictimitzi a les dones i se centri en els agressors. Perquè només sí és que sí.

No és abús, és violació!

Germana, jo sí que et crec.

Leave a Comment