Resolució del PSUC viu i la JSUC davant les eleccions del 14F

 

Aquestes eleccions al Parlament de Catalunya han estat marcades per una baixada considerable en la participació de més d’un 20%. Les dues causes principals d’aquest fet han estat, d’una banda, el context de la tercera onada de la COVID-19 que ha emmarcat els comicis i, d’una altra banda, el desgast i apatia polítiques creixents derivades de més de 10 anys d’un “procés” que ha portat a Catalunya a l’estancament econòmic, social i polític.

 

Els resultats electorals posen de manifest una ampla majoria d’esquerres, amb el Partit Socialista de Catalunya (PSC) com a guanyador, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i En Comú Podem (ECP). Aquestes formacions polítiques podrien definir un govern d’esquerres amb una vocació nítidament social i democràtica, que ajudaria a fer sortir Catalunya de l’actual estancament amb polítiques que posin al centre els interessos de la classe treballadora i els sectors populars.

 

Aquest govern podria situar la qüestió nacional lluny dels discursos de tipus identitari i trumpista de VOX i Junts per Catalunya (JxCat). Només mitjançant la lluita indissociable pels drets socials, democràtics i nacionals, tal com feia el PSUC històric, és possible recosir les ferides obertes al poble de Catalunya, refer les institucions catalanes, recuperar i exercir les nostres competències  i, finalment, millorar les condicions de vida de la classe treballadora i els sectors populars.

 

Aquest nou escenari depèn en gran mesura del fet que ERC sigui valenta i abandoni la seva dependència acomplexada de JxCat.

 

Des del PSUC viu i la JSUC, igualment, creiem que la unitat d’esquerres i antifeixista és la millor medicina contra una ultradreta, tant la de VOX com la de sectors creixents a Junts per Catalunya que consideren la meitat dels catalans com a “colons”, que es consolida amb força al Parlament de Catalunya.

 

Per últim, a l’espai de l’esquerra representat per En Comú Podem hem de obrir una reflexió sobre el nostre dia a dia dins la realitat catalana, perquè és necessari que En Comú Podem millori la seva vertebració territorial per arrelar entre la classe treballadora i els sectors populars, i així poder millorar a nivell electoral. En aquestes eleccions, de forma clara, s’ha vist la importància cabdal de dur a terme aquesta tasca.

 

El PSUC viu i la JSUC continuarem treballant en l’organització de la classe treballadora, defensant les polítiques socials i els serveis públics com a elements vertebradors de Catalunya i d’una Espanya federal, republicana i solidària.

 

 

Comitè Executiu del PSUC viu

Comissió Permanent de la JSUC

 

Barcelona, 16 de febrer de 2021

Leave a Comment