Els i les comunistes del PSUC viu, des de la nostra tradició unitària, de la mateixa manera que el nostre partit germà, el PCE, som part de les esquerres europees transformadores,  anticapitalistes, feministes i ecologistes continuadores dels fils roig, verd i violeta, presents en tantes lluites per l’emancipació de la classe treballadora i els sectors populars.

A Catalunya, com a membres d’Esquerra Unida, i per tant, amb Izquierda Unida com a referent polític amb qui compartim projecte federal, valors i principis, una relació de fraternitat que les esquerres transformadores de Catalunya i Espanya han anat forjant durant dècades, compartint estratègies i aliances respecte als nous espais polítics unitaris en construcció.

En aquest sentit, el Partit de l’Esquerra Europea (PEE) és la nostra organització europea de referència, d’on formen part tant el PCE com Izquierda Unida, i on coincidim amb altres forces europees de tradicions polítiques germanes, i per això és el nostre espai polític europeu de referència, així com el Grup de l’Esquerra Unitària (GUE) al Parlament Europeu.

Es des d’aquests espais des d’on volem contribuir a construir una esquerra europea forta, alternativa, i plural, que planti cara al neoliberalisme, al neofeixisme i ofereixi alternatives a les polítiques conservadores fracassades de les forces tradicionals del bipartidisme europeu, cada vegada més escorades a la dreta.

En aquest sentit, des del PSUC viu manifestem:

  1. Que l’espai del Partit de l’Esquerra Europea és avui més necessari que mai per plantar cara a l’agressió en forma de polítiques neoliberals que pateix la classe treballadora i els sectors populars europeus tant des de la crisi financera de 2008 com amb l’actual crisi motivada per la pandèmia COVID-19.
  2. Que el Partit de l’Esquerra Europa i el Grup de l’Esquerra Unitària (GUE) és l’únic espai europeu de referència de la nostra formació política, com també ho és del PCE i d’Izquierda Unida.
  3. Que sempre hem defensat que Catalunya en Comú sigues un punt de trobada de les esquerres que a Europa es referencien amb el Partit de l’Esquerra Europea, el Partit Verd Europeu o la Internacional Progressista, que comparteixen experiències i accions al Fòrum Europeu, amb l’objectiu de garantir una suma complementària entre aquests tres espais europeus, i per tant, no podem compartir la decisió de que des de l’espai comú s’hagi demanat la vinculació al Partit Verd Europeu com a partit membre, decisió que s’ha fet sense cap tipus de debat col·lectiu i que trenca la seva pluralitat interna.
  4. Que continuarem treballant perquè l’espai europeu que representa el Partit de l’Esquerra Europa i el Grup de l’Esquerra Unitària (GUE) estigui present a Catalunya.

 

Comitè Central del PSUC viu

Barcelona, 5 de juny de 2021

Leave a Comment