logo PSUCviu vector rojo sobre fondo

El Partit Socialista Unificat de Catalunya viu vol fer palesa la seva reiterada solidaritat vers el poble i govern de Cuba en la llarga lluita contra l’imperialisme que sosté.

Avui en dia s’està vivint un moment històric en les relacions entre Cuba i els EUA i celebrem que per fi, EUA comenci a acceptar a Cuba i als cubans tal com són i tal com volen desenvolupar-se. Encara però i els forts avenços aconseguits els darrers mesos , queda encara a l’aire un tema importantíssim per restablir entre ambdós països i que a més dificulta i molt la tasca del govern de Cuba i la vida en pau del seu poble: El tema del bloqueig.

D’ençà de 1960 el criminal bloqueig que els EUA ha imposat a Cuba ha suposat unes pèrdues milionàries per a l’economia cubana (encara que també per a l’estatunidenca). La voluntat del “gendarme del nord” de fer de l’Amèrica Llatina i el Carib el seu pati personal ha sigut persistent i demolidora. Es tracta doncs, d’una decisió política alimentada pel lobby dels cubans fidels al règim i la dictadura de Batista que es van establir als EUA un cop triomfa la revolució el 1959.

Fins a quan la voluntat dels EUA s’imposarà no només a la voluntat lliure del poble de Cuba? Si no també a la voluntat dels pobles del món expressada a través de les Assemblees Anuals de les Nacions Unides on des de fa anys es vota decididament per a què els EUA acabi d’una vegada el criminal bloqueig? El 2015 els vots favorables a finalitzar el bloqueig van ser 191 amb només 2 vots en contra que eren els Estats Units i Israel.

El PSUCviu tal com ha fet i defensat sempre, exigeix la fi del bloqueig financer, econòmic i comercial del govern dels EUA contra la sobirana República de Cuba. I mostrem un cop més, la nostra solidaritat vers el poble, el govern de Cuba i la revolució socialista de l’illa.

Per que Cuba és i serà exemple de dignitat !

¡Cuba va, Cuba Vencerá!

Secretaria Política del PSUCviu

6 d’Octubre de 2016

Leave a Comment