El PSUCviu celebra l’acord expressat en el Manifest pel Pacte Nacional pel Referèndum. Portem defensant des de l’inici de l’anomenat procés que les sortides unilaterals expressades primer en la Declaració Unilateral per la Independència (DUI) i després pel Referèndum Unilateral per la Independència (RUI) més que donar solucions, agreujaven el conflicte ja existent amb sortides que no portaven realment enlloc, ja que no garanteixen ni de bon tros una participació ample ni l’aval de les institucions del conjunt de l’estat, fet que dona en cas de continuar per aquest camí uns resultats esbiaixats i gents fiables per prendre una decisió de tal envergadura i importància pel futur de Catalunya i la seva gent.

Entenem com encertat i compartim àmpliament l’expressat al mateix manifest fet públic el passat 1 de febrer de 2017 on es posa èmfasis en la necessitat de desbloquejar les negociacions entre l’Estat Central i el Govern de la Generalitat de Catalunya per cercar una solució que com bé es comenta és possible encabir-la dins de l’ordre polític i constitucional actual. Fet, que d’altra banda deixaria constància de la plurinacionalitat no reconeguda obertament de l’Estat i ens abocaria a l’escenari d’una Reforma Constitucional o Procés Constituent espanyol.

La celebració de dit referèndum sota les característiques esmentades al manifest entenem que dóna les garanties mínimes perquè la població catalana pugui expressar-se en plena llibertat i diversitat entorn el futur polític de les institucions catalanes. Ja que permetrà que la participació sigui representativa i no només parcial on una part de la població no se sentiria cridada a participar-hi i alhora dona les garanties legals del conjunt institucional i legal actual per realitzar la consulta, fet que rebaixaria les tensions nacionalistes que estem vivint i que aquest Partit considera molt perilloses per al futur democràtic i per la cohesió social de la classe treballadora catalana.

El PSUCviu en aquesta situació, celebra l’acord i la posició pública del mateix manifest però recordem que a parer nostre sobre una hipotètica independència de Catalunya de la resta d’Espanya va contra la construcció d’una societat més justa, democràtica, lliure i solidària i considerem que el creixement dels nacionalismes identitaris són un perill pels valors democràtics i socialistes pels quals lluitem. Així doncs, la nostra posició entorn una pregunta binaria i clara com seria “independència SI o Independència NO” ens situa en la posició del NO. El nostre projecte polític per Espanya i Catalunya continua essent la construcció de la IIIª República espanyola que simbolitzaria la fi del règim polític hereu de la imposada a sang i fetge dictadura del traïdor i rebel general Francisco Franco, amb organització territorial Federal per poder revertir el model neoliberal de societat que ens estan imposant i per una profundització democràtica del conjunt d’Espanya, ja que entenem que socialisme és més democràcia i més democràcia significa més socialisme.

Secretaria Política PSUCviu
1 de Març de 2017

Leave a Comment