Ahir vam rebre com una bufetada a la cara de la ja malmesa democràcia espanyola la sentència de l’Audiència Nacional on es condemna a Cassandra Vera, de 21 anys i estudiant d’Història a la Universitat de Múrcia, a 1 anys de presó i 7 anys d’inhabilitació total en relació a una sèrie de tweets a la xarxa on es feien acudits entorn la mort de Carrero Blanco per un atemptat d’ETA el 20 de Desembre de 1973, i qui recordem havia de ser el substitut del Generalísimo Francisco Franco al cap de l’Estat Franquista.

L’Audiència Nacional assegura a la sentència que es tracta d’una actuació per part de l’acusada de “Humiliació de les víctimes”. Nosaltres, els i les comunistes catalans del PSUCviu i la JSUC ens preguntem? Humiliació de les víctimes? De quines víctimes? Dels més de 200.000 desapareguts encara a dia d’avui a Espanya per la dictadura que aquell personatge encarnava? Pel la sagnant guerra a Espanya que van provocar i la cruel dictadura que es va imposar a sang i fetge a tot el territori espanyol? Salvant les distàncies la situació es tant esperpèntica com si a l’actual Alemanya condemnessin a algú per fer acudits sobre el suïcidi de Hitler o en Goebbels al·ludint a que “fereix sensibilitats i que totes les víctimes de la Segona Guerra Mundial mereixen el mateix respecte”. El mateix respecte per a víctimes i botxins?

El PSUCviu i la JSUC considerem totalment desproporcionada una sentència que ja de per si i per sanitat democràtica no hauria d’haver-se admès a tràmit mai de la vida. Una sentència que quan va començar la instrucció del cas, la mateixa filla de Carrero Blanco va dir que si be no compartia el sentit d’humor de la noia era totalment desproporcionat demanar presó o ficar una multa per fer una cosa així.

Condemnem i alertem sobre aquest tipus de sentències que malmeten el sistema judicial democràtic d’Espanya i porten a primera línia de discussió un element deixat de banda ja fa molts anys a l’anomenada “Transició”: La necessitat de neteja de certes institucions al conjunt de l’Estat (en aquest cas la Justícia) per a garantir una reforma del sistema judicial democràtic i independent que garanteixi una justícia al servei de la majoria i no pas només per a les èlits. Per poder avançar cap a la ruptura democràtica amb el règim fruit de la dictadura feixista i anar més enllà de les fites assolides amb la Constitució de 1978 respecte l’etapa immediatament anterior.

Des d’aquí volem mostrar la nostra total i ferma solidaritat amb Cassandra Vera i condemnar de forma pública i ferma aquest tipus de sentències que atempten contra el principi de la llibertat d’expressió i que a sobre, protegeixen l’honor dels i les feixistes que van ennuegar amb sang durant més de 40 anys el nostre país.

I per cert, com diu una rima:
[…]“Y Carrero voló y hasta las nubes llegó, voló, voló,voló Carrero voló y hasta las nubes llegó”[…]

Secretaria Política del PSUCviu.
Comissió Permanent de la JSUC.
30 de Març de 2017

Leave a Comment