Des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista, aquest 1r de Maig, Dia internacional del Treball, està marcat per una ofensiva reaccionària de les elits econòmiques imperialistes, a través del neoliberalisme, el feixisme i la guerra. Ho veiem en la criminal guerra contra Síria, amb el colpisme terrorista a Veneçuela o amb el perillós auge dels partits de dreta i extrema dreta amb un discurs obertament racista, masclista, antipopular i antiobrer, com veiem als EEUU, Àustria, Holanda i ara a França, entre altres països.

Al nostre país, després de diversos processos electorals, malgrat l’important resultat d’Unidos Podemos i les confluències, l’oligarquia ha pogut aconseguir una majoria parlamentària suficient per governar, amb la victòria del PP, el paper de C’s com sostenidor del règim i el cop de la dreta del PSOE, i així continuar aplicant l’agenda neoliberal, reaccionària i militarista a les ordres dels grans poders polítics i financers internacionals (EEUU, UE, FMI, OTAN, etc).

Malgrat la propaganda dels governs del règim i la dreta per presentar-se com els garants de la recuperació econòmica, i així intentar recuperar la seva credibilitat, ocultar les seves innombrables corrupteles i justificar les seves polítiques neoliberals de cara als diferents processos electorals, les conseqüències socials són brutals: mentre els beneficis de les empreses de l’IBEX35 pugen escandalosament, les grans fortunes i els seus polítics vassalls continuen la seva espiral de corrupció, “portes giratòries”, espoli, frau a la hisenda pública i evasió de capitals a paradisos fiscals; les famílies treballadores sofreixen les dramàtiques conseqüències de la crisi capitalista a cop d’emigració forçada, atur, precarietat i baixos salaris, desnonaments i retallades en sanitat i educació pública. A aquesta lògica neoliberal es suma l’opressió patriarcal que s’acarnissa contra la dona treballadora (el salari de les dones suposa el 77,5% del dels homes, un 73% dels contractes a temps parcial és femení, un signe més de les violències masclistes a les quals el patriarcat, amb el capitalisme, sotmet a les dones a través de la doble explotació).

A Catalunya l’actual Govern de Junts pel Sí diu defensar un procés de sobirania i independència mentre se sotmet a les retallades de la Troica i aprova pressupostos antisocials. Tant la dreta convergent com la centralista del PP i C’s, amb el suport de l’actual direcció del PSOE, utilitzen discursos “patriòtics” enfrontats i per així obtenir millors posicions a les seves miserables disputes polítiques, però quan es tracta de defensar el seu model neoliberal i conservador i fer front als interessos de la classe treballadora, no dubten a posar-se d’acord.

El PSUC viu i la JSUC ens oposem a la judicialització i criminalització del procés, ja que accentua la situació. La solució per a Catalunya arribarà per la via democràtica i popular, des de la unitat de la classe obrera i la fraternitat entre els pobles. Els i les comunistes catalans creiem que l’única garantia perquè el poble català pugui exercir els seus legítims drets nacionals i l’autodeterminació, és amb aliança amb l’esquerra de tot l’Estat, i que solament podrà aconseguir-se mitjançant un procés de ruptura amb la monarquia i la instauració de la 3ª República.

Perquè hi hagi una sortida popular és fonamental desemmascarar als responsables polítics que defensen les posicions de la patronal i l’empobriment de la classe treballadora, imposant reformes laborals per destrossar la negociació col·lectiva, afeblir la capacitat de la classe treballadora per defensar els seus drets i per anul·lar la força dels sindicats de classe, també a través de la repressió contra la protesta social, la criminalització del dret de vaga o la persecució a sindicalistes i activistes socials amb el codi penal i la Llei Mordassa.

Hem de passar a l’ofensiva per millorar i recuperar els salaris i les condicions de treball, que solament avançaran acumulant forces, amb la mobilització, el reforç de les organitzacions obreres i el sindicalisme de classe, construint des d’abaix: als barris, per la sanitat i l’educació pública, els centres de treball, les vagues obreres i estudiantils, les mobilitzacions convocades pels sindicats i comitès d’empresa, defensant la nacionalització de la banca i els sectors estratègics, per un sector públic industrial, o la remunicipalización dels serveis municipals, recolzant l’economia social, el cooperativisme i combatent les polítiques que beneficien a les grans empreses i fortunes.

És crucial la més àmplia unitat popular i de l’esquerra, enfront del feixisme, contra la guerra imperialista, per fer front a l’austeritat neoliberal imposada des de la UE i aplicada pels partits i governs de la monarquia.

Fem una crida a la classe obrera i els sectors populars a organitzar-se en el PSUC viu i la JSUC, en aquest any del centenari de la Gran Revolució d’Octubre, per la defensa dels interessos dels treballadors i les treballadores d’aquest país, per créixer en qualitat de vida, estabilitat laboral, dignitat de les persones humils i igualtat.

VISCA EL PRIMER DE MAIG
VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA

MATERIALS 1 DE MAIG DE 2017 – PSUCviu – JSUC-Joventut Comunista.


DESCARREGA CARA A OCTAVETA 1 MAIG 2017

DESCARREGA CARA B OCTAVETA 1 MAIG 2017 

DESCARREGA CARTELL 1 DE MAIG PSUCviu JSUC-Joventut Comunista

Leave a Comment