Aquesta acció està contextualitzada en la decisió del Govern del Partit Popular, recolzat per Ciutadans, de respondre autoritàriament a la crisi institucional. Els darrers dies estem observant atacs abusius del Govern Rajoy a les llibertats democràtiques i als drets civils, com la prohibició d’un acte a Madrid sobre la qüestió catalana de la plataforma “madrileños por el derecho a decidir” i altres accions de censura, tant a Catalunya com a altres zones de l’Estat.

En la pràctica, vivim una situació d’excepció en la qual la llibertat d’expressió està sent greument limitada i que pot causar una fractura institucional i social. Des d’una posició federalista i republicana que hem criticat el procés unilateral que promou el Govern català i que no avalem la consulta de l’1-O com a vinculant, per no ser inclusiva de totes les propostes i no haver tingut un desenvolupament prou democràtic, de la mateixa manera, critiquem l’actitud del Govern del PP per autoritària i incapaç de dialogar i trobar una sortida política al conflicte.

De la mateixa manera, no acceptem l’intent del Govern del PP de recentralització, i encara menys, el possible ús de l’article 155 de suspensió de l’autonomia catalana. Com hem fet sempre, defensem l’Autonomia, l’Estatut, l’Autogovern i les institucions catalanes. El PP s’equivoca si pensa que soluciona el conflicte sense diàleg polític i amb judicialització de càrrecs electes i persecució d’urnes.

Perseguir les idees, prohibir violentament la llibertat d’expressió, sobrepassa els límits del que les forces socials i polítiques que defensem una democràcia basada en la pluralitat d’idees podem tolerar. El que el PP està atacant no només és la possibilitat que se celebri una consulta, si no els pilars de tota societat democràtica i la base de la convivència pacífica. Considerem, per tant, que és necessari unir totes les forces i energies en una mobilització que plantegi treure el PP del Govern com a primer pas per recuperar la normalitat democràtica i evitar una fractura social. Aquesta Mobilització ha de conjugar les demandes nacionals amb l’exigència de recuperació de Drets socials i laborals per a millorar les condicions de treball i de vida de milions de persones. Per tot això, considerem molt positiva la iniciativa plantejada pel Grup parlamentari d’Unidos Podemos i de Catalunya en Comú de celebrar una Assemblea extraòrdinaria de diputats, parlamentaris i alcaldes de diferents forces polítiques que plasmi un Acord estatal pel dret a decidir del poble català en referèndum democràtic i inclusiu, i que ja han respost positivament a participar varis partits i forces polítiques.

Pensem que el full de ruta de Junts pel Sí, unilateral i sense interpel·lar a tota la societat catalana en la seva pluralitat de posicionaments, no té recorregut i no és la solució que necessita el poble de Catalunya. A partir del 2 d’octubre ens emplacem a construir una solució des de l’àmbit social i nacional.

És necessari també recuperar la unitat de la lluita pels drets democràtics del poble català. Marcs unitaris com el Pacte Nacional pel Referèndum són necessaris pels que pensem en una Catalunya oberta, inclusiva i plural, en la Catalunya “un sol poble”. Pensem a més, de la importància de col·laborar amb totes les persones i forces que a la resta de l’Estat també lluiten amb els mateixos valors pels drets democràtics. Des del PSUC viu de Terrassa apostem per obrir un procés de ruptura democràtica conjuntament amb la resta de pobles d’Espanya. Un procés constituent per avançar en una perspectiva de progrés social on construïm una República federal, plurinacional, pluricultural i multilingüística basada en la solidaritat dels pobles.
Per un Referèndum amb garanties democràtiques on el poble de Catalunya pugui exercir el dret a l’autodeterminació!

Per una Catalunya obrera, popular i solidària! Per la República federal i plurinacional!

Comitè Local PSUC-viu de Terrassa

19 de Setembre de 2017

One Thought to “Davant l’escorcoll de la Guàrdia Civil a les oficines de l’empresa Unipost a Terrassa d’avui, el PSUC-viu de Terrassa declarem:”

  1. Tallaret

    Estoy convencido de que este, es el camino.
    De todas formas, yo me hago la siguiente pregunta ¿cuando, la derecha ha peleado por los derechos de los de abajo, ya vivan en Catalunya o en el resto de España?
    Salud y República.

Leave a Comment