La setmana passada el PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista vam denunciar com a una greu irresponsabilitat política l’aplicació del 155 per part del govern del PP per intervenir el govern de la Generalitat; és més, vam afirmar que l’aplicació del 155 formava part d’una estratègia reaccionària del PP per consolidar i aprofundir els retrocessos democràtics, econòmics i socials que pateixen la classe treballadora i els sectors populars a Catalunya i a la resta de l’Estat.

El PSUC viu i la JSUC també vam advertir que la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) votada per Junts pel Sí i la CUP aplanava aquest full de ruta del govern del PP.

Malauradament, amb l’empresonament dels membres cessats del govern de la Generalitat afavorida pel fiscal Maza i dictada per la jutgessa Lamela des de l’Audiència Nacional, aquell pronòstic es veu ara seriosament agreujat. L’aposta per l’opció repressiva de l’Estat ens aboca a un camí del tot incert, mostra la voluntat d’aprofundir en el conflicte i deixar de banda el diàleg i la negociació; ens indica, alhora, que el PP interpreta aquesta crisi com a una oportunitat per mobilitzar el seu potencial electorat a Catalunya a les eleccions del 21 de Desembre (21D) i, probablement, a unes pròximes eleccions generals. Tot apunta, a més, que aquesta situació empitjorarà la setmana vinent, quan els membres de la Mesa del Parlament, inclòs el coordinador general de EUiA Joan Josep Nuet, acudeixin a la citació del Tribunal Suprem.

El PSUC viu i la JSUC denunciem aquestes decisions judicials com a desproporcionades, demanem la llibertat immediata de tots els empresonats i ens reafirmem en la necessitat de donar una sortida política a un problema eminentment polític.

El PSUC viu i la JSUC, a més, fem una crida a participar en les eleccions del 21D en clau antirepressiva, democràtica i social. Catalunya necessita un govern d’esquerres que defensi les institucions democràtiques catalanes i l’autogovern amenaçats pel 155, un govern que posi en marxa polítiques de transformació social que guareixin les ferides socials, econòmiques i emocionals que va crear la crisi econòmica iniciada el 2008 i que aquesta crisi institucional i territorial està aprofundint.

Finalment, des del PSUC viu i la JSUC fem una crida a la mobilització de totes les forces d’esquerra, democràtiques i republicanes, d’arreu l’Estat per tal d’enfrontar la política reaccionària del PP. Cal iniciar un procés constituent cap a la 3a República Federal que acabi amb el règim caduc, autoritari, antisocial i antidemocràtic del 78. Només la 3a República farà efectiu un referèndum pactat d’autodeterminació on el poble català pugui expressar els seus anhels democràtics lliurement.

Per la 3a República Federal !

Barcelona, 2 de Novembre de 2017.

Comitè Executiu PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC

One Thought to “Cal una sortida política als problemes eminentment polítics El PSUC viu i la JSUC davant l’empresonament dels membres del govern”

  1. Tallaret

    “El PSUC viu i la JSUC denunciem aquestes decisions judicials com a desproporcionades, demanem la llibertat immediata de tots els empresonats i ens reafirmem en la necessitat de donar una sortida política a un problema eminentment polític.”

    Le he dado muchas vueltas sobre el tema de, “la salida política, al problema político” que nos ocupa y me gustaría que además de hacer referencia a este tema, me dierais alguna pista de cómo podría ser esta posible solución política. Yo, sinceramente, no la encuentro.
    Todo lo demás lo encuentro correcto.
    Salud y República.

Leave a Comment