L’inici del 2018 ha comportat una brutal pujada dels preus de la llum, el transport, el gas, etc. La situació és cada cop més insuportable pels sectors obrers i populars, especialment pels i les pensionistes, colpejats per les salvatges polítiques d’austeritat que degraden la seva situació de dependència i empitjoren la salut dels i les nostres avis i avies.
La pujada del 0’25% de les pensions per part del Govern de Rajoy és del tot insuficient i consolida una injusta pèrdua de poder adquisitiu pels sectors més desfavorits per les polítiques neoliberals del capitalisme en crisi. Hem de recordar que moltes famílies treballadores depenen dels ingressos de les pensions de la gent gran per poder sobreviure davant la situació d’atur i precarietat generalitzada.
Les dones treballadores són castigades socialment amb les pensions més baixes, degut a la important bretxa salarial, l’atur i l’alta precarietat a la qual es veuen sotmeses durant la vida laboral i perquè els cuidats a les famílies, la gent gran i la infància recauen en les dones, conseqüència del patriarcat dominant i agreujat per les retallades en la dependència i l’ensenyament.
Els i les comunistes condemnem i denunciem les declaracions provocadores de la presidenta del Pacte de Toledo, Celia Villalobos, per desprestigiar els i les pensionistes dient que la majoria cobren més que els anys que cotitzen (argument fals desmuntat per les estadístiques), que el sistema públic de pensions és insostenible i que per això s’ha d’allargar l’edat de jubilació als 70 o 82 anys, que s’ha imposat tota la vida laboral en el període de càlcul o estalviar en fons privats de pensions.
Aquestes declaracions indecents mostren la intenció criminal del govern del PP, obeint les recomanacions antisocials de la UE, l’FMI, el Banc Mundial, de retallar les pensions públiques, així com tots els drets socials i laborals conquerits en més d’un segle de lluites socials, per deixar la classe obrera, sobretot la joventut i les dones, desemparada i sense futur. Tot per ampliar els marges de benefici de les grans empreses i deixar les nostres pensions en mans de l’especulació del capital financer.
Des del PSUC viu i la JSUC – Joventut Comunista fem una crida a la mobilització, juntament amb els sindicats de classe i moviments socials, en un ampli front social contra les retallades, per defensar les pensions públiques i augmentar el seu poder adquisitiu de forma dràstica i generalitzada.
Comitè Executiu del PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC
Barcelona, 26 de Gener de 2018

One Thought to “El PSUC viu i la JSUC en defensa d’unes pensions públiques dignes”

  1. Tallaret

    Lo de las subidas de las pensiones del 0,25%, además de que, “…. és del tot insuficient i consolida una injusta pèrdua de poder adquisitiu pels sectors més desfavorits per les polítiques neoliberals del capitalisme en crisi”, es una tomadura de pelo a los que ya peinamos canas y no tenemos el cuerpo para aguantar estas “bromas pesadas” y menos cuando vienen de personajillos cómo la Villalobos esa.
    Salud y República.

Leave a Comment