img_0374

 

Avui rebem la notícia que la companya Mónica de la PAH de Banyoles ens ha deixat. Volem transmetre en nom de la JSUC i el PSUC-viu les més sinceres condolences als familiars,

Tot just ahir alguns/es s’omplien la boca amb les meravelles de la nostra constitució aquesta, a l’article 47 recull el dret a l’habitatge digne i adequat i que són els poders públics els que han de promoure les condicions necessàries i establir les normes pertinents per a poder fer aquest dret efectiu. L’assassinat de la companya, és una mostra més d’un estat que no ens defensa ni ens protegeix.

Plenes i plens de ràbia volem deixar clar que no es tracta d’un suïcidi, si no d’un assassinat més per part d’aquest sistema que permet que hi hagi cases sense gent i gent sense cases. Hi ha clars responsables d’aquestes situacions i és per això que els hem de senyalar i responsabilitzar. Governs del PP i anteriors del PSOE no van aprovar un canvi de llei que respectés el dret constitucional a l’habitatge, així com el Govern de Mas que amb la llei Onnibus va suprimir que a Catalunya es pogués expropiar els habitatges buits per fer-ne un ús social. Són els banquers i especuladors de fons d’inversió els que compren els habitatges desnonats, i els que surten beneficiats d’aquesta política. El capital i els seus representants polítics, són els responsables.

La JSUC – Joventut comunista i el PSUC viu fem una crida a tota la població a organitzar-se i obrir escletxes a aquest sistema que és incompatible amb la vida humana i la dignitat de tots i totes! No són suïcidis, són assassinats!

Transformem la ràbia i la impotència en organització per vèncer.

DEP Companya,

Leave a Comment