El sofriment social de la classe obrera i els sectors populars a Catalunya no deixa  d’incrementar-se. L’augment de les desigualtats socials, l’atur, la precarietat laboral i la pobresa són degudes a la crisi capitalista i les polítiques criminals d’austeritat i repressives implantades des de l’UE, FMI i el BCE i aplicades obedientment pels diferents governs vassalls del règim, tant a nivell central com de Catalunya.

Els beneficis de les grans fortunes i empreses i la concentració de la riquesa en una minoria social creixen escandalosament, augmenten les desigualtats i les diferencies entre rics i pobres, mentre més de 600.000persones son condemnades a l’atur (60% de llarga durada i un 70% no rep cap prestació), s’ha incrementat dramàticament la població en risc de pobresa i/o exclusió social (23,5%) i també les famílies que no tenen cap ingrés.

Els salaris han caigut, han empitjorat les condicions de treball i s’ha debilitat la posició dels sindicats i de la classe treballadora a la negociació col·lectiva amb les diferents reformes laborals antiobreres, implementades pels diferents governs centrals amb l’ajuda entusiasta de la dreta catalana, envalentint una Patronal, arrogant, miserable i sexista, que ha utilitzat la desesperació, la por a l’atur i les lleis i governs al seu servei per atacar despietadament les condicions laborals, socials i salarials de la classe obrera, augmentant la desigualtat entre dones i homes i empaitant a importants sectors socials a l’exclusió social i a treballar per sous i condicions de treball degradants.

Les brutals retallades i privatitzacions antisocials a la sanitat, l’educació, les pensions i prestacions socials, la precarietat laboral i la pobresa tenen efectes perversos i devastadors per la majoria social treballadora, que després són utilitzats per qüestionar la sostenibilitat futura de les conquestes socials. Els poders financers, amb la col·laboració de governs i forces de la dreta política, han engegat una campanya mediàtica per assaltar les pensions publiques amb la fi de retallar-les i privatitzar-les.

En aquest context, el govern del Partit Popular anuncia l’ infame rescat de varies autopistes de peatge en ruïna, malgastant mes de 5.500 milions d’euros públics, així com la reprivatització de Bankia després d’invertir desenes de milions d’euros de tots i totes. ¿D’on es trauran aquets diners? ¿Qui pagarà la factura? Aquesta es la seva hipòcrita lògica “neoliberal”: Privatització dels beneficis i socialització de les pèrdues.

El PSUC viu i la JSUC fem una crida a la mobilització social contundent i sostinguda en el temps, per tal de rebutjar les polítiques antisocials i antidemocràtiques i lluitar contra aquest regim oligàrquic, decadent i corrupte al servei de les grans empreses i fortunes, els poders financers internacionals i les grans potencies imperialistes. És l’hora d’ anar a l’ofensiva per recuperar els drets, les conquestes socials i democràtiques de la classe obrera i els sectors populars.

Els i les comunistes catalans recolzem les mobilitzacions convocades pels sindicats UGT i CCOO. El PSUC i la JSUC defensem la recuperació dels salaris, els drets socials i laborals, la millora del sistema públic de pensions, plans d’emergència social contra la precarietat i la pobresa, pel retorn de la joventut emigrada, per una Banca Pública i el retorn dels diners públics del rescat bancari, pels plens drets i la igualtat per a la dona, per l’eliminació de la reforma de l’article 135 de la Constitució, per la garantia per llei el dret al treball i l’habitatge, no al pagament del deute, per la defensa del dret de vaga i contra la repressió i criminalització del sindicalisme de classe.

Defensem l’ocupació, els salaris i les pensions!

Rebel·la’t per un treball i una vida digna!

Pels Drets Socials i laborals Mobilitza’t!

Leave a Comment