El servei municipal del taxi està regulat per condicions molt precises, tarifes, llicències, control i homologació dels vehicles i del taxímetre, horaris i dies de treball si així convé, etc. El taxista, autònom o assalariat, acaba de travessar la crisi redoblant el número d’hores treballades, autoimposant-se o acceptant llargues jornades.

Ara enfronta la competència de la fslsa economia col·laborativa de multinacionals com Uber que es consideren al marge de les regulacions amb pràctiques semblants a Airbnb en el cas del lloguer de pisos turístics. Uber representa el passat, no el futur, de la regulació del transport a la ciutat, que cal veure com un tot. Uber és la rapinya i l’explotació més descarada. Es basa en apoderar-se d’un mercat amb els bens i l’esforç d’altri. Cotxes i conductors sense altra regulació que la seva.

La batalla empresa pels taxistes no serà curta, la victòria, possible, no serà fàcil. Cal que taxistes i administracions reguladores vagin junts en defensa d’un bon servei públic.

Creiem en l’acció col·lectiva, no solament amb vagues com la projectada el dia 29, sinó en la sindicació i el cooperativisme. Aquesta serà la principal via de defensa dels taxistes. Els ciutadans volem un servei de qualitat amb tarifes ajustades i transparents, amb garantia de servei suficient. Creiem que això ho pot donar un servei del taxi ben regulat i en què els taxistes es puguin guanyar dignament la vida

Comitè de Barcelona PSUCviu

28 de Juny de 2017

One Thought to “PSUCviu de Barcelona: Davant les multinacionals Uber i Cabify: els taxistes reaccionen. Donem-los suport.”

  1. Tallaret

    La forma de funcionar de las empresas cómo Uber y similares, se me parecen a los “taxis negros” que sus conductores aparecían en las salas de llegada de los aeropuertos en las épocas turísticas.
    Salud y República.

Leave a Comment