Des del PSUC viu volem saludar el resultat de l’acord, al que s’ha arribat aquesta setmana, en relació a l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), que quedarà situat en 850€ l’any 2020.

 

 

Volem ressaltar que l’acord sobre l’augment del SMI és el producte de la negociació col·lectiva confederal, a iniciativa dels sindicats CCOO i UGT, i també gràcies a l’acció dels grups de l’esquerra al parlament, sobretot d’Unidos Podemos.

 

 

Cal consolidar la tendència a augmentar el SMI fins que sigui el 60% de la mitjana salarial del país. És el moment de donar la batalla per pujar els salaris, sobretot els més baixos, revaloritzar les pensions públiques i, per a això, impulsar la mobilització social i la negociació col·lectiva en els convenis.

 

 

Aquesta batalla és fonamental per posar per davant l’agenda social, lluitant per la derogació i la superació de les diferents reformes laborals, per la defensa de les pensions públiques i per marcar el camí cap a la recuperació de drets laborals de la classe obrera i els sectors populars.

 

 

Comité Central del PSUC viu

23 de desembre de 2017

Leave a Comment