Resolució del Comitè Central del PSUC viu i la JSUC-Joventut Comunista davant l’actual conjuntura

 

La situació política a Catalunya, malauradament, continua empantanada al voltant de l’eix nacional. D’una banda el bloc independentista comandat per Junts per Catalunya, ERC i la CUP, majoritari al parlament però cada cop més dividit, continua capficat en gesticulacions simbòliques del tot estèrils. D’altra banda, l’espanyolisme de Ciutadans que, juntament ambel PP, continuen amb el seu full de ruta reaccionari, cada dia més proper a la ultradreta, demanant accions repressives i una nova aplicació del 155.

 

Com hem situat reiteradament, cosir la fractura social a Catalunya i tornar a assolir la Catalunya d’un sol poble que vam heretar al seu dia del PSUC únicament serà possible entorn d’un projecte polític que, aliat amb la resta de pobles d’Espanya, prioritzi els interessos socials, econòmics i democràtics de la classe treballadora i dels sectors populars catalans. Això suposa defugir de les coordenades nacionalistes i situar la lluita per l’hegemonia política i ideològica en l’eix democràtic i social. No necessitem propostes il·lusòries que continuïn dividint el país com ara l’anomenat Consell de la República proposat pel president Quim Torra, precisem compromisos polítics seriosos per sortir del bloqueig institucional amb garanties democràtiques, pressupostos amb continguts per superar la greu situació econòmica i social que patim. És vergonyós que a data d’avui no hi hagi al parlament ni tan sols un esborrany de pressupostos quan Catalunya precisa de mesures fermes contra la precarietat i l’explotació laboral, contra la desigualtat creixent a les rendes i les violències de gènere, mesures favorables a la qualitat de l’educació a totes les edats, l’accés gratuït dels fills i filles de la classe obrera la universitat, etc.

 

En aquest sentit, des del PSUC viu, considerem un error greu establir línies de demarcació entorn l’eix nacional que divideixin la classe treballadora, els sectors populars i, fins i tot, espais polítics com ara Catalunya en Comú. Més encara si, de manera irresponsable, aquestes demarcacions -com és el cas de la corrent “Comuns Sobiranistes” liderada per Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany- el que fan és emmascarar, de forma oportunista, disputes per interessos obscurs d’altra índole. El que demana l’actual conjuntura política és reforçar l’esquerra política i social que representa Catalunya en Comú, no el contrari. Aquí ens hi trobarem.

 

Finalment, des del PSUC viu ens reafirmem, una vegada més, en el catalanisme popular i en el projecte federal i solidari que, amb l’esforç de lluita mancomunat entre el poble de Catalunya i la resta de pobles d’Espanya, avanci en un procés constituent cap a la IIIª República. Un esforç que és indestriable de la nostra corresponsabilitat federal i republicana amb el PCE i Izquierda Unida. Només aquest camí garantirà una Catalunya política i socialment avançada i el legítim dret democràtic a l’autodeterminació.

 

Per la 3a República Federal i Solidària!

 

Comitè Central del PSUC viu

Comissió Permanent de la JSUC

 

Barcelona, 27 d’octubre de 2018

 

One Thought to “Cal situar la lluita política i ideològica en l’eix democràtic i social”

  1. Tallaret

    Sinceramente, yo no lo hubiera dicho mejor. Apoyo la moción.
    Y ahora, entre todos, tendremos que buscar los mimbres para que esta propuesta llegue a buen término.
    Salud y República.

Leave a Comment