Des del PSUC viu i la JSUC rebutgem la Sentència dictada pel Tribunal Suprem, tant per les penes injustes com pel perillós precedent jurídic que es genera envers les futures reivindicacions de caràcter social i laboral, tenint present que ja l’actual marc jurídic facilita la persecució a sindicalistes, activistes, artistes o periodistes, i que hauria de ser profundament reformat per garantir la llibertat d’expressió i d’organització.

Tenim la ferma convicció de que el diàleg i la negociació, i el respecte a la pluralitat ideològica i democràtica, és l’única via per afrontar el problema polític d’encaix entre Catalunya i Espanya. Cal canalitzar cap al terreny de la política la solució d’un conflicte que mai s’hauria d’haver judicialitzat. Amb l’empresonament de diferents dirigents independentistes, es va avançar en la confrontació interessada per les dretes nacionalistes, i amb la Sentència del Tribunal Suprem s’aprofundeix en aquest camí. Denunciem les decisions judicials i demanem la llibertat de les persones condemnades, per a poder fer avançar el conflicte cap a una solució política, dialogada i de consens.

Com hem situat reiteradament, hem de superar l’actual escenari que provoca el reforçament permanent de les dretes nacionalistes a una banda i d’altra de l’Ebre, per així poder recosir la fractura social i tornar a assolir la Catalunya d’un sol poble que vam heretar al seu dia del PSUC, prioritzant els interessos socials, econòmics i democràtics de la classe treballadora i dels sectors populars catalans.

Des del PSUC viu i la JSUC ens reafirmem, una vegada més, en el catalanisme popular i en el projecte federal, plurinacional i solidari que avanci en un procés constituent cap a la 3ª República. Només aquest camí garantirà una Catalunya política i socialment avançada i el legítim dret democràtic a l’autodeterminació, mitjançant la realització d’un referèndum amb garanties, que interpel·li a tota la societat catalana i la seva pluralitat de posicionaments.

Finalment, ens sumem a aquelles mobilitzacions que tinguin un caràcter unitari davant la sentència, i defensin el diàleg, una solució política i la llibertat de les persones condemnades.

 

Llibertat per les persones condemnades injustament!
Posem fi a la judicialització de la política! Cal una solució política al conflicte català!

 

Comitè Executiu del PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC

Barcelona, 14 d’Octubre de 2019

Leave a Comment