Malauradament ens tornem a trobar amb un altre cas de sentència judicial que legitima la violència contrales dones, ja que considera que una violació grupal no té el component intimidatori i violent necessari per considerar-ho agressió.

El tractament inicial del tribunal de Manresa ja va fer una valoració dels fets aberrant, que a més va permetre la fugida de dos dels condemnats. Això va evidenciar que aquest cas no és un fet aïllat, sinó que és la mostra que les dones no som subjectes de dret en igualtat de condicions amb el homes, i que no existeix justícia en un sistema patriarcal que ens condemna a un estat de subordinació i normalització de la violència masclista.

Un cop més, exigim la necessitat de formació especialitzada en gènere perquè el procés de denúncia no signifiqui una revictimització de les dones ni generi un patiment afegit per part de les institucions que aborden de forma negligent els casos de violència cap a les dones.

Des del PSUC viu i la JSUC, ens sumem a les mobilitzacions convocades per avui dia 6 de febrer per mostrar el rebuig contra aquesta sentència.

No és abús, és violació.

No estàs sola: ni un pas enrere.

Cap agressió sense resposta.

 

Comitè Executiu del PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC

Leave a Comment