Manifest del PSUC viu i la JSUC davant el 8 de març

 

Aquest 8 de març, Dia internacional de les dones treballadores, omplirem els carrers de feminisme, perquè els nostres drets no es toquen i perquè volem aconseguir la igualtat real.

Amb l’agenda feminista erradicarem les violències masclistes de les nostres vides, i tallarem d’arrel amb l’agenda de les misògines dreta i ultradreta del PP i VOX, que no sols negaran l’existència de les violències masclistes, sinó que retallaran en prevenció, atenció i protecció a les víctimes. Allà on governen, ho fan.

A Saragossa, per exemple, el PP ha eliminat els conceptes de violència masclista o de gènere per violència intrafamiliar, perquè neguen la seva existència, i han retirat el suport a les concentracions contra de la violència de gènere que es realitzen mensualment des de les associacions dels barris.

En l’agenda feminista està reformar la llei de l’avortament perquè totes, sense excepcions, tinguem dret a interrompre el nostre embaràs d’una forma segura, sense obstacles ni tuteles i en la sanitat pública, mentre en l’agenda de les dretes de PP i VOX està impedir el dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat, i fins i tot, la criminalització d’aquelles que l’exerceixen.

Allà on governen, ho fan. A Andalusia, a Madrid, a Múrcia o a Saragossa, el PP subvenciona a entitats antiavortistes que es planten a les portes de les clíniques on es practiquen avortaments. Aquestes entitats reben anualment fons públics mentre que, al mateix temps, s’eliminen subvencions a entitats que treballen en projectes d’igualtat.

Amb l’agenda feminista anem cap a la igualtat d’oportunitats en l’accés al treball, l’abolició de la bretxa salarial, el sostre de cristall i el sòl enganxós, anem cap al treball digne per a totes, mentre que en l’agenda de les dretes de PP i VOX està que romanguem en la desigualtat i la precarietat laboral, explotades, amb més baixos salaris que els homes, amb més contractes temporals i a temps parcial.

Allà on poden, ho intenten. En el Congrés dels Diputats i les Diputades, PP i VOX van votar en contra la reforma laboral impulsada per Unidas Podemos, una reforma per a la millora de les condicions laborals, especialment del treball feminitzat, perquè limita la temporalitat en la contractació.

L’agenda feminista inclou abolir els grans negocis neoliberals i criminals del tràfic i la prostitució, en definitiva, el sistema prostitucional, al qual estan sotmeses milers de dones i menors, extremadament vulnerables. També abolir la compravenda de nadons mitjançant els úters de lloguer, i també la pornografia (violenta escola d’educació sexual per a la joventut).

Allà on governen, ho fan. A Espanya el PP que va governar durant 15 anys, va mirar per a un altre costat malgrat ser el país que més prostitució demanda d’Europa. Les dones no són un producte de consum ni poden ser esclavitzades.

Amb l’agenda feminista anem cap a un sistema de salut, educació i cures públiques de qualitat en igualtat i per a la igualtat, mentre que en l’agenda de les dretes de PP i VOX estan les polítiques de privatització i desmantellament del públic mentre volen que ens continuem educant amb rols i estereotips sexistes que consolidin relacions desiguals i que mantinguin a les dones al servei del capital i els desitjos del patriarcat.

Allà on governen, ens acusen d’adoctrinar. Vox, en Los Barrios (Andalusia) amb la implantació del pin parental ha aconseguit bloquejar els tallers d’educació afectiu-sexual en els col·legis i instituts.

Allà on governen, ens retallen en salut. A Andalusia el PP ha deixat a centenars de dones sense hospitals públics en els quals parir en la seva Àrea sanitària i sense matrones, amb el que se’ls estan practicant cesàries indiscriminadament, o cosa que és el mateix, exercint sobre elles violència obstètrica, una altra més de les pràctiques patriarcals, que amb aquestes professionals serien evitables.

Allà on governen, ens volen esclaves. El PP privatitza serveis públics a Galícia, una de les comunitats amb més població envellida, sense tot just places en geriàtrics públics i amb falta de personal professional, de manera que continuem carregant nosaltres les dones amb les cures, les dobles jornades de treball i la falta de corresponsabilitat.

Amb l’agenda feminista volem defensar els drets humans de totes sense exclusions, també per a les del col·lectiu LGTBI, mentre que les dretes, allà on governen, com ocorre a Castella i Lleó, han impedit la tramitació d’una llei pels drets LGTBI, impedint així a les persones LGTBI una vida digna, especialment a les Trans.

 

Tu decideixes, l’agenda feminista o la de les dretes.

Per tu i per totes, aquest 8 de març totes als carrers!

 

 

Comitè Executiu del PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC

Barcelona, 7 de març de 2022

Leave a Comment