Aquest dijous la multinacional BOSCH, amb matriu a Alemanya, comunicava al Comitè d’Empresa la seva intenció de tancar la planta de Lliçà d’Amunt i deixar sense feina a 336 treballadores i treballadors. Això s’ha de sumar al tancament de la planta de Castellet, immersa en un procés de reindustrialització que deixaria en l’aire 300 llocs de treball més.

Denunciem que aquesta decisió de l’empresa és una falta de respecte cap a la plantilla, que ha apostat pel futur de la companyia amb sacrificis salarials importants i diversos processos de reestructuració.

Des del PSUC viu volem manifestar la nostra solidaritat amb les treballadores i els treballadors i el recolzament al Comitè d’Empresa i a les seccions sindicals de la planta en la seva lluita pels llocs de treball i per la continuïtat de l’empresa.

Denunciem el procés de desindustrialització que han posat en marxa multinacionals que, tot i tenir beneficis, marxen per augmentar-los o per centralitzar les produccions. Tot això aboca centenars de famílies a l’atur. En aquest cas, la situació és encara més sagnant, ja que traslladen la producció a Polònia per reduir costos salarials.

D’aquesta situació hi ha diversos responsables:

  1. La reforma laboral de 2012, que elimina l’autorització de l’administració als EROs, fa que les empreses optin per tancar les plantes al nostre país, i no d’altres, per la facilitat legal i econòmica  que comporta. És urgent la derogació de la reforma laboral.
  2. Des del Govern de la Generalitat no hi ha cap política industrial i és imprescindible apostar fermament per la indústria que generi ocupació de qualitat, en aquest cas al Vallès Oriental. Exigim al Govern de la Generalitat que s’impliqui d’una vegada i reverteixi aquesta situació.
  3. És imprescindible que les administracions escoltin el Comitè d’Empresa i plegats busquin solucions, començant per l’Ajuntament i passant pel Departament de Treball i el Ministeri d’Indústria.
  4. Des del Govern s’ha de demanar a la Unió Europea que prengui mesures. No pot ser que permeti deslocalitzacions dins dels mateixos països de l’espai, que provoquen dumping i permeten que les inversions marxin als territoris on les condicions legals mediambientals i salarials són mes laxes. Davant la inacció de la UE, hi hauria legitimitat per intervenir aquests sectors econòmics i evitar aquestes situacions.

Des del PSUC viu, manifestem la nostra disposició a donar suport en el que sigui necessari a la plantilla i a la seva representació per evitar el tancament de BOSCH a Lliçà d’Amunt.

 

SEMPRE AMB ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE BOSCH!
BOSCH NO ES TANCA!

 

Comitè Executiu del PSUC viu

Barcelona, 1 de març de 2021

Leave a Comment