Des del PSUC viu lamentem profundament la mort de tres treballadors a la mina de Súria de ICL Iberia


El PSUC viu lamenta profundament l’accident ocorregut ahir que ha causat tres morts a la mina de Súria de ICL Iberia, antiga Iberpotash, arran d’un despreniment a 900 metres sota terra que ha atrapat a diversos treballadors, acabant amb la vida de tres d’ells.
Exigim que s’aclareixin les circumstàncies que han provocat aquest fet i es depurin responsabilitats. No és la primera vegada que succeeixen fets semblants a aquesta companyia i segueixen sense aplicar les mesures necessàries que garanteixin la seguretat de les persones treballadores. És lamentable que surtin de casa per anar a treballar i no tornin a casa aquell dia.

Aquest no és un cas aïllat, en 2022 ha canviat la tendència a la baixa en accidents laborals i ha començat a pujar. En el que portem d’any són 826 les morts, i als últims 35 anys han hagut 41437 al nostre país. Exigim que es prenguin mesures serioses per a erradicar aquesta xacra, tant a administracions com a patronals.

Enviem tota la nostra solidaritat a les famílies i companys, i desitgem que no succeeixi altra situació com aquesta.

 

Comitè Executiu del PSUC viu 

Barcelona, 9 de març de 2023

Leave a Comment