Aquest 8 de març, Dia Internacional de les dones treballadores, tenim molt a celebrar i molt pel que continuar lluitant.

Les feministes quan confluïm als carrers lluitem contra el patriarcat. Lluitar contra el patriarcat es aconseguir que es despleguin polítiques amb accions i mesures que permetin que les dones avancem en drets. Les conquestes feministes d’aquesta legislatura ho demostren. I malgrat les resistències anti-feministes, ja són Llei.

La Llei d’igualtat salarial ens dona les eines per acabar amb la bretxa salarial que s’allarga fins a les pensions, garantir la igualtat i treballar per la corresponsabilitat. La Llei del “sólo si es si”que posa en el centre el consentiment de les dones, sense que haguem de demostrar que hi ha hagut violència i/o intimidació. El dret lliure a l’avortament sense tuteles que per fi és llei i serà una realitat efectiva malgrat els vots en contra de la dreta rància del nacional catolicisme. La Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.

Les lleis feministes són reflex de les demandes del moviment feminista, de la seva capacitat d’organitzar, mobilitzar i generar consciència fins a portar les demandes a les institucions i aconseguir la seva aprovació.

Les comunistes del PSUC viu sabem que no és possible acabar amb el patriarcat sense una resposta unitària, sense la unitat d’acció en les mobilitzacions. En aquests últims temps l’ofensiva patriarcal contra les feministes i els nostres drets s’ha endurit. Alimenten l’odi cap al Ministeri d’Igualtat i encenen les desavinences entre feministes, alhora que construeixen discurs negacionista.

Les divisions i els posicionaments diferents en el feminisme sempre han existit, però malgrat això hem estat capaces de superar-los per estar unides als carrers.

Des del PSUC viu cridem a la unitat per a construir una gran mobilització aquest 8M, construir la unitat necessària per acabar amb al patriarcat. Volem anar més lluny i acabar amb la concepció capitalista del treball. No volem viure per a treballar i beneficiar al capital, sinó treballar per a viure i beneficiar-nos totes del temps, per a poder cuidar i cuidar-nos.

Aquest 8 de Març cridem a unir-nos totes per la pau i una vida lliure de violències perquè les guerres són la màxima expressió de la violència de l’aliança del capitalisme i el patriarcat.

Totes les dones unides per millorar les condicions de treball, acabar amb la bretxa salarial, per la igualtat, per la corresponsabilitat i contra el patriarcat.

Aquest 8M totes les dones unides!

 

 

Comitè Executiu del PSUC viu                                                                                          Barcelona, 7 de Març de 2023

Leave a Comment