Manifest unitari del PSUC viu, Espai Comunista i la JSUC pel 1r de Maig de 2024

Hem de començar aquest manifest del primer de maig, dia internacional de la classe obrera, no amb reivindicacions laborals o socials, sinó amb dos temes que sí que afecten ara i en el futur la classe treballadora.

Un és el que ressona amb força amb tambors de guerra a Europa i en altres parts del món. Els EEUU aproven un pressupost milionari de 96.000 milions de dòlars per a la guerra per agreujar les tensions geopolítiques i perllongar el patiment dels pobles alimentant els conflictes militars a Ucraïna contra Rússia, el genocidi sionista contra el poble palestí i armant Taiwan per a arrossegar el continent asiàtic a un conflicte militar contra la República Popular de Xina.

L’imperialisme nord-americà tracta novament de salvar la seva decadència econòmica i hegemonia mundial recorrent de manera temerària a la guerra i la carrera armamentista davant els ulls atònits de tota la humanitat, estem veient en directe un genocidi contra el poble palestí a Gaza amb les bombes i el fam practicat pel criminal estat sionista d’Israel, que també bombardeja els seus països veïns (Líban, Síria, Iran i Iraq) per arrossegar els seus aliats occidentals a una guerra regional d’imprevisibles conseqüències i ho pot dur a terme gràcies a la impunitat que li brinda la cobertura dels EEUU i, en més o menys mesura dels diferents països de la Unió Europea, en el que suposa una nova pàgina de la història de la infàmia.


Tot i que com més forta és l’agressió, més s’aixeca l’heroica resistència palestina i més massiu és el moviment de solidaritat dels pobles i països (abanderats per Sud-àfrica o el Iemen) que desborda els carrers de tot el món i les universitats americanes clamant contra la guerra i per una Palestina lliure.


Mentrestant, al vell continent la Unió Europea obeeix les ordres de Washington en contra dels seus propis interessos, i es llança a una escalada bel·licista que es pot estendre per tot el continent en una guerra generalitzada, en comptes de buscar una solució diplomàtica i apostar per la pau, els dirigents europeus es llancen a fer declaracions incendiàries en una carrera per veure qui clama més alt per establir una economia de guerra, per enviar més armes i fins i tot trucant a enviar tropes de l’OTAN a Ucraïna per combatre Rússia trivialitzant amb una escalada que ens podria conduir a una nova guerra continental o a un conflicte nuclear alhora i per continuar augmentant els beneficis de les grans empreses, la banca i la indústria militar, el capital europeu i els seus representants tornen a abalançar-se cap a l’austeritat per augmentar els pressupostos per a la guerra sacrificant les partides socials (ja s’ha demanat retallades a les pensions) atacant els drets laborals i retallant les llibertats democràtiques, i és per tot això que davant les eleccions europees la classe treballadora ha de votar als partits que defensin la pau entre els pobles i una Europa més social i més democràtica.


El PSUC viu, Espai Comunista i  la JSUC, fem una crida que la classe treballadora, els estudiants, les forces d’esquerres i progressistes, els sindicats de classe, els moviments socials i culturals, el feminisme i la joventut, a organitzar un moviment massiu per la pau, contra la guerra i la solidaritat amb el poble palestí.

I en segon lloc, la situació política del nostre país on es realitza una política barroera i mafiosa per part de la dreta i l’extrema dreta l’objectiu polític de la qual només és utilitzar els bulls, les mentides i l’atac polític a tot allò que sigui progressista i votant en contra de totes les propostes socials i laborals que poden millorar la vida de les persones, el PP i VOX no han presentat cap proposta per al debat polític que suposi alguna millora de les persones; la seva oposició des del primer dia ha estat no reconèixer els resultats electorals, atacar el govern de coalició i progressista, atacant el procés d’investidura que sorgeix d’una majoria parlamentària i saltant-se les regles democràtiques amb l’objectiu d’enderrocar el govern i impedir que s’aprovin lleis i propostes encaminades a millorar les condicions de la classe treballadora i la millora de la vida de les persones.


Davant l’amenaça neoliberal i reaccionària que ens assota i sent conscients que la desigualtat i la injustícia social són consubstancials al sistema capitalista, és d’interès estratègic reforçar els sindicats de classe per avançar en polítiques favorables a la classe treballadora, només la lluita i mobilitzacions obreres i sindicals aprofitant les polítiques del govern progressista, s’ha aconseguit l’augment de l’SMI, l’augment de les pensions o la prevalença salarial dels convenis sectorials com també els increments i la clàusula de garantia salarial aconseguides pels sindicats en la negociació col·lectiva i l’acord a l’AENC que han permès que es recuperi una part important del poder adquisitiu perdut per l’elevada inflació causada per l’augment dels beneficis i per l’especulació escandalosa, especialment de les grans empreses (sobretot les energètiques i la banca). Per a la militància comunista cal incrementar el conflicte social per uns salaris justos per tenir una vida digna, i per això, és necessari i estratègic reforçar els sindicats de classe per avançar en polítiques favorables a la classe treballadora.


Tot i que les polítiques del govern expressen números d’ocupació històrics amb 21 milions de persones treballadores en actiu amb un nivell de contractació indefinida del 87,3%, i una temporalitat que s’ha reduït a un 12,7% i a més amb un important descens de la taxa de desocupació juvenil, encara ens queda molt per fer perquè la precarietat laboral segueixen expressant-se de diferents maneres en els sectors més vulnerables de la classe treballadora: dones, joventut i persones migradres, i per això, aspirem acabar amb la precarietat, avançar cap a la plena ocupació amb la reducció de la jornada i la millora dels salaris, i també la prohibició d’acomiadaments per incapacitat sobrevinguda o permanent, per les millores de les condicions del treball a temps parcial i la millora del subsidi de la desocupació, i la millora de la llei de prevenció de riscos laborals per frenar la xacra de sinistralitat laboral, i per la defensa dels serveis públics (sanitat, educació, pensions, prestacions socials, habitatge…), cal una fiscalitat justa i progressiva amb impostos a les grans fortunes i empreses, i per això des del PSUC viu, Espai Comunista i la JSUC fem una crida a la classe treballadora perquè defensi la democràcia al nostre país, i fem una crida a participar a les manifestacions convocades per CCOO i UGT.


CAP RETALLADA PER LA GUERRA, PAU, TREBALL I UNA VIDA DIGNA
VISCA EL 1r DE MAIG!

Leave a Comment